Help de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok

Complete verwoesting in het noordelijke deel van het Indonesische eiland Lombok na de hevige aardbevingen van de afgelopen weken. Het geliefde toeristische eiland is ontredderd. Er zijn al honderden doden geborgen, veel overlevenden zijn alles kwijt en hebben dringend hulp nodig.
ZOA-medewerkers zijn onderweg naar Lombok om de eerste hulp te verlenen. Hulp is snel nodig in het district Bayan. Dat is het noordelijk deel van Lombok, waar ook het epicentrum van de aardbevingen is.
Ter plekke slaan we de handen ineen met lokale organisaties, partners en kerken. We hebben dringend uw hulp nodig om snel te kunnen voorzien in de eerste behoeften zoals onderdak (tenten) en noodelektriciteit en voedsel. Met uw gift kunnen we noodopvang organiseren voor kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen, mensen met een beperking en zwangere vrouwen. We onderzoeken op dit moment waar elders op het eiland verdere hulp nodig is. 
Na de drie bevingen van 6,4, 6,9 en 6,2 op de schaal van Richter zijn er tot nu toe meer dan 430 doden geborgen. Dat is een tussenstand en zal nog verder oplopen. Meer dan 600.000 mensen zijn geraakt door de bevingen. Zo is meer dan 80% van alle huizen op Noord-Lombok beschadigd of verwoest.
Help mee! Doneer nu voor de slachtoffers van de aardbevingen op Lombok. Met jouw steun kunnen we de slachtoffers helpen met onder andere opvang, voedsel en onderdak. 
ZOA werkt bij deze Noodhulpactie nauw samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear en  Woord en Daad).
Aardbeving Lombok
Foto: EPA