Organiseer een ZOA gemeentedag

Elkaar ontmoeten, muziek maken, spelletjes doen en samen eten, de jaarlijkse Gemeentedag is een feest! Helaas is deze manier van samenkomen tijdens Corona niet mogelijk. Wilt u toch iets organiseren en u daarnaast inzetten voor ZOA? Dan helpen we je graag op weg.  

Gemeentedag voor ZOA in Coronatijd. 
We willen graag samenkomen en ons ook inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen om vluchtelingen van oorlog en natuurrampen tot steun te zijn. Maar in deze tijden moeten we creatief zijn. Daarom hebben wij een aantal actiemogelijkheden op een rij gezet.

  • Doe mee aan de Race for Refugees, een virtuele estafette race van ruim 70.000 km, langs alle landen waar ZOA werkt. Kies een etappe voor jouw deelnemende groep en haal al wandelend, fietsend of hardlopend geld op. Bij uitstek een mogelijkheid om samen met gemeenteleden te verbinden én in actie te komen. Mee doen? Kijk snel op RaceforRefugees.nl
  • Organiseer een gezamelijk ontbijt tegen een vergoeding voor ZOA, maar dan thuis! Kom in actie door ontbijtjes bij gemeenteleden langs de deur te brengen en zoek elkaar zo mogelijk digitaal op!
  • Organiseer een online Quiz met vragen over vluchtelingen en het werk van ZOA. Gebruik de website als achtergrond informatie en laat de deelnemers de antwoorden bij elkaar zoeken.
  • Denk aan een filmavond, dit is goed online te faciliteren en met name voor de jeugd een leuke manier om iets met elkaar te doen.

Heeft u materialen nodig, vragen of wilt u met iemand sparren voor meer ideeën? Neem dan contact met ons op, we denken graag met je mee.