Geef mensen met een handicap kans op een nieuwe start

Elke dag te eten hebben is voor veel mensen in crisislanden een grote uitdaging. Laat staan als je een beperking hebt. Het grootste deel van mensen met een handicap in Afrika leeft in ernstige armoede, zonder werk en eten. Samen geven we mensen met een handicap betere kansen!

Bijvoorbeeld in het geval van Oskar. Toen hij moest vluchten op zijn dertiende, verloor hij tijdens een ongeluk zowel zijn moeder als zijn beide benen. Opeens was hij gehandicapt én verantwoordelijk voor zijn jongere broertje en zusje. Toch liet hij zich niet uit het veld slaan. Hij leerde lassen en rolstoelen te repareren. Inmiddels is Oskar 31 en leidt hij jongeren op tot lasser. Zijn droom is uitgekomen!

Samen helpen we nog veel meer mensen als Oskar hun dromen waar te maken. We helpen kinderen met een verminderd gehoor met een gehoorapparaat, helpen boeren hun productie te vergroten en brengen mensen met een beperking met elkaar in contact zodat ze samen sterker staan. Help je ook mee?

Ja, ik help mee

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
jlk jun 06 2016270

Oskar verloor op zijn 13e zijn benen en werd in één klap wees. Toch verloor hij zijn dromen niet. Hij kreeg apparatuur, leerde te lassen en maakte al snel zelf rolstoelen, ramen en deuren. Nu leidt hij lassers op en heeft hij een bloeiend bedrijf! Een mooi voorbeeld van wat mensen met een beperking kunnen bereiken als ze gerichte steun krijgen.