Heimwee naar huis

Help vluchtelingen zonder thuis

“Als ik mijn ogen sluit, zie ik mijn oude huis en ruik ik de bloemen in de tuin. Maar als ik ze weer open, is daar weer de tijdelijke opvang waar we wonen. Ik mis mijn oude huis.” –
Rohat (Heimwee sinds 2015)

Dagelijks verlangen miljoenen vluchtelingen naar huis. De meesten zijn gevlucht vanwege oorlog en geweld, vaak in de veronderstelling snel weer terug te kunnen. Helaas blijkt de realiteit vaak anders…

Voor veel vluchtelingen is teruggaan geen optie. Thuis is het door oorlog nog te gevaarlijk en huizen zijn verwoest of ingenomen door rebellen. De meeste mensen kunnen daardoor geen kant op. Geld hebben ze niet en werken is vaak niet toegestaan. Dit maakt hen volledig afhankelijk van hulp van anderen.

Help vluchtelingen zonder thuis

ZOA is er om deze mensen te helpen. Dat doen we met zaken als onderdak en voedsel. Maar ook met onderwijs voor kinderen en psychische hulp bij het verwerken van trauma’s. Dat kunnen we niet zonder jouw steun. Help jij mee met een bijdrage om deze Kerst de situatie van vluchtelingen zonder thuis een beetje dragelijker te maken?

Doneer nu

Wil je naast een gift ook op een andere manier betrokken zijn bij vluchtelingen als Raghad, Youssef en Beida? Twee manieren om hen deze Kerst niet te vergeten:

Hang de kerstsleutel op in huis
Wat zou jij meenemen als je moest vluchten? De meeste vluchtelingen nemen hun sleutels mee, in de hoop ooit weer terug te kunnen. Bid je deze Kerst ook voor hen mee? Download dan onderaan deze pagina de sleutelkaart, schrijf je gebedspunt erop en hang de sleutel op in huis als reminder.

Laat een wens achter voor vluchtelingen zonder thuis
Wil je vluchtelingen zonder thuis een hart onder de riem steken? Doneer dan via het formulier en doe een wens voor een vluchteling. Bekijk hier de wensen van anderen voor vluchtelingen zonder thuis.