Help slachtoffers van de hongersnood in Afrika en Jemen

In verschillende gebieden in Afrika en Jemen dreigde in februari 2017 een hongersnood als gevolg van extreme droogte en aanhoudende conflicten. De VN waarschuwde voor miljoenen slachtoffers.

De maanden ervoor was er weinig regen gevallen, waardoor veel landen last hadden van droogte. Oogsten waren mislukt en veel waterbronnen stonden droog. Maar ook de aanhoudende conflicten speelden een rol. Zo vluchtten in Zuid-Soedan en Somaliland veel mensen naar regio’s in de buurt.

“Het aantal mensen in zo’n gebied neemt dan ineens zo drastisch toe, dat er lang niet genoeg voedsel is voor iedereen”, legt ZOA’s noodhulpcoördinator Geoff Andrews uit. “Met name voor kleine kinderen is zo’n situatie levensgevaarlijk. Het is echt van levensbelang dat er nu hulp komt.”

In actie
Samen met het Christelijk Noodhulpcluster kwam ZOA daarom in actie. Onze medewerkers waren zo snel mogelijk ter plaatse om te helpen. Lees hier wat we met jouw steun hebben kunnen doen!

Inmiddels is deze campagne afgelopen. Dankzij de steun van onze donateurs kon ZOA snel ingrijpen, bijvoorbeeld voor Abdi in Somaliland. Wil je ZOA helpen ook bij een volgende ramp snel paraat te staan? Doneer dan via het formulier hiernaast.

hongersnood in afrika en jemen

Publicaties en downloads