Kerstviering

Geef deze Kerst als gemeente aandacht aan vluchtelingen zonder thuis

Dagelijks verlangen miljoenen vluchtelingen naar huis. De meesten zijn gevlucht vanwege oorlog en geweld, vaak in de veronderstelling snel weer terug te kunnen. Helaas blijkt de realiteit vaak anders… Samen met jouw gemeente kun je deze Kerst concreet iets betekenen voor deze mensen.

Hoewel veel vluchtelingen niets liever zouden willen, is terugkeren naar huis geen optie. Door de oorlog is het te gevaarlijk en huizen zijn vaak verwoest of ingenomen door rebellen. Veel mensen kunnen daardoor geen kant op. Geld hebben ze niet en werken is vaak niet toegestaan. Dit maakt hen volledig afhankelijk van hulp van anderen.

Help als kerk vluchtelingen zonder thuis

ZOA is er om deze mensen te helpen. Dat doen we met zaken als onderdak en voedsel. Maar ook met onderwijs voor kinderen en psychische hulp bij het verwerken van trauma’s. Met jouw gemeente kun je een belangrijke bijdrage leveren om deze hulp mogelijk te maken. Dat kan op verschillende manieren:

Gebedskaarten in de dienst
De meeste vluchtelingen nemen op hun vlucht hun huissleutels mee, in de hoop ooit weer terug te keren. Geef deze Kerst de sleutelkaart met gebedspunt een speciaal plekje in de kerk, om zo stil te staan bij vluchtelingen zonder thuis. De sleutels zijn gratis te bestellen via info@zoa.ngo

Collecte voor het werk van ZOA
De opbrengst van collectes leveren een belangrijke bijdrage om het werk onder vluchtelingen zonder thuis mogelijk te maken. Met de opbrengst kan ZOA de hulp bieden die het meest nodig is. Lees er hier meer over.

In de kinderkerstviering
Speciaal voor Kerst heeft ZOA een kinderkerstviering rondom het thema ‘Heimwee’ ontwikkeld. Dit programma is voor kinderen uit groep 5 t/m 8. De onderdelen – verhalen, filmpjes en gespreksvragen – kunnen eenvoudig worden ingepast in de bestaande kerstviering. Lees er hier meer over.

Wensen voor vluchtelingen zonder thuis

 • 1 dag geleden
  De wens van Sander:
  "Ik wens je innerlijke vrede toe, sturing en leiding door God (of Allah) en wens u een liefdevolle kerst toe met voldoende lekker eten."
 • 1 dag geleden
  De wens van anoniem:
  "Hoop - ook voor dit leven!"
 • 1 dag geleden
  De wens van anoniem:
  "God heeft beloofd: 'Zie Ik maak alle dingen nieuw'"
 • 2 dagen geleden
  De wens van anoniem:
  "Ik wens dat iedereen rust en vrede zal vinden, waar dat dan ook is. En natuurlijk dat ze snel weer een echt 'thuis' zullen hebben."
 • 2 dagen geleden
  De wens van anoniem:
  "O Lord give all refugees a real home!"

Publicaties en downloads