Kerstviering

Geef deze Kerst als gemeente aandacht aan vluchtelingen zonder thuis

Dagelijks verlangen miljoenen vluchtelingen naar huis. De meesten zijn gevlucht vanwege oorlog en geweld, vaak in de veronderstelling snel weer terug te kunnen. Helaas blijkt de realiteit vaak anders… Samen met jouw gemeente kun je deze Kerst concreet iets betekenen voor deze mensen.

Hoewel veel vluchtelingen niets liever zouden willen, is terugkeren naar huis geen optie. Door de oorlog is het te gevaarlijk en huizen zijn vaak verwoest of ingenomen door rebellen. Veel mensen kunnen daardoor geen kant op. Geld hebben ze niet en werken is vaak niet toegestaan. Dit maakt hen volledig afhankelijk van hulp van anderen.

Help als kerk vluchtelingen zonder thuis

ZOA is er om deze mensen te helpen. Dat doen we met zaken als onderdak en voedsel. Maar ook met onderwijs voor kinderen en psychische hulp bij het verwerken van trauma’s. Met jouw gemeente kun je een belangrijke bijdrage leveren om deze hulp mogelijk te maken. Dat kan op verschillende manieren:

Gebedskaarten in de dienst
De meeste vluchtelingen nemen op hun vlucht hun huissleutels mee, in de hoop ooit weer terug te keren. Geef deze Kerst de sleutelkaart met gebedspunt een speciaal plekje in de kerk, om zo stil te staan bij vluchtelingen zonder thuis. De sleutels zijn gratis te bestellen via info@zoa.ngo

Collecte voor het werk van ZOA
De opbrengst van collectes leveren een belangrijke bijdrage om het werk onder vluchtelingen zonder thuis mogelijk te maken. Met de opbrengst kan ZOA de hulp bieden die het meest nodig is. Lees er hier meer over.

In de kinderkerstviering
Speciaal voor Kerst heeft ZOA een kinderkerstviering rondom het thema ‘Heimwee’ ontwikkeld. Dit programma is voor kinderen uit groep 5 t/m 8. De onderdelen – verhalen, filmpjes en gespreksvragen – kunnen eenvoudig worden ingepast in de bestaande kerstviering. Lees er hier meer over.

Wensen voor vluchtelingen zonder thuis

 • 3 weken geleden
  De wens van anoniem:
  "We hopen en bidden dat jullie weer snel en veilig mogen terugkeren naar jullie eigen woonplaats."
 • 3 weken geleden
  De wens van Jeroen:
  "Ik wens je zegen voor een nieuw huis"
 • 1 maand geleden
  De wens van anoniem:
  "Ik wens dat je ondanks de heimwee in je hart, mensen tegenkomt waar je welkom bent... Ik bid voor je!!"
 • 1 maand geleden
  De wens van Johan:
  "Geluk"
 • 1 maand geleden
  De wens van anoniem:
  "Ik wens jullie een hoopvolle toekomst; geen onheil, maar Vrede"

Publicaties en downloads