Kruidnotenactie scholen

Miljoenen kinderen, overal ter wereld, zijn op de vlucht. Dat betekent veel lopen, weinig eten en niet weten waar je gaat slapen. Met de kruidnotenactie dragen jouw leerlingen bij aan een plek waar gevluchte kinderen zich weer voor even thuis kunnen voelen.

De actie begint met een gastles, waarbij we alles vertellen over leeftijdsgenootjes in nood en wat ZOA doet om te helpen.. Vervolgens verkopen de leerlingen zoveel mogelijk kruidnoten aan familie, vrienden en bekenden. Ze schrijven de bestellingen op een formulier, waarna jij de kruidnoten bij ZOA, via onze website, kunt inkopen. Tot slot brengen de leerlingen de bestellingen rond. Grote kans dat jullie zo een mooi bedrag inzamelen!

Wanneer: najaar 2018.
Je kan de actie zelf inplannen in de maanden september, oktober of november.
Voor wie: aan jou de keus welke groep(en) mee gaan doen.
De kruidnotenactie is geschikt voor alle groepen van het basis- en voortgezet onderwijs.

Meedoen?
Meld jouw school of klas dan aan via het inschrijfformulier. Klik hier om direct in te schrijven. Onderaan deze pagina zijn materialen te downloaden die je kunt gebruiken bij de organisatie van de actie, waaronder een handleiding, brief voor de ouders en inschrijflijsten voor de verkoop. We zetten ons er voor in om de actie voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken.