Kruidnotenactie Kerken

Miljoenen mensen, jong en oud, zijn op de vlucht. Dat betekent onzekerheid, barre omstandigheden, weinig eten en geen onderwijs. De Kruidnotenactie draagt bij om een plek te creëren waar gevluchte mensen zich weer voor even thuis kunnen voelen.

De kern van de actie is natuurlijk de verkoop van kruidnoten. Een leuke laagdrempelige actie om als groep mee aan de slag te gaan. Maar er is meer: het gaat ook om bewustwording over vluchtelingen en armoede.

Voor het jeugdwerk is er een clubprogramma ontwikkelt die goed te gebruiken is ter voorbereiding op de Kruidnotenactie. Hierin worden tieners en jongeren stilgezet rondom het thema ‘Vieren’ en komen er achter dat hun verlanglijstje anders is dan die van leeftijdsgenoten in armoede. Voor kringen of verenigingen is er ook een bijbelstudie beschikbaar. Beiden zijn onder aan deze pagina te downloaden.

Alle benodigde informatie vind je op deze pagina om de Kruidnotenactie via de kerk goed te laten verlopen. Het bestellen van de kruidnoten kan via onderstaande link. Bedankt dat je meedoet en veel succes!

https://www.zoa.nl/bestelpagina-kruidnoten/

ZOA helpt Zuid-Sudanese vluchtelingen