Noodactie Mosul

Duizenden mensen zijn in Irak op de vlucht. Geef jij hen voedsel en onderdak?

De strijd om Mosul is in volle gang: het Iraakse leger, Koerdische strijders en verschillende milities proberen de stad te bevrijden uit handen van IS. Deze plotselinge uitbraak van geweld maakt het voor de inwoners van de stad levensgevaarlijk om te blijven.

Uit angst ontvluchten veel gezinnen daarom de stad. Opa’s en oma’s, vaders en moeders en heel veel kleine kinderen. Allemaal zoeken ze een veilige plek in de buurt van Erbil en Nineve, waar ook ZOA actief is. We kunnen deze mensen niet in de steek laten!

ZOA staat klaar om te helpen, ondanks de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Door het grote aantal mensen is de behoefte aan hulpgoederen namelijk groot. Zeker nu ook de koude winter in aantocht is.

Geef jij voedsel en onderdak?
Met jouw steun kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen met bijvoorbeeld een voedzame maaltijd en een dak boven hun hoofd. Maar ook met dekens tegen de kou of psychische hulp. Met jouw bijdrage kunnen we veel betekenen in Irak. Help je mee?

rtx2giwqzw

Op deze pagina houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van het laatste nieuws uit Irak. Volg ons ook op Facebook voor de laatste updates. Tijdens deze actie werkt ZOA ook samen met het Christelijk Noodhulpcluster, bestaande uit Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA.