Is de wereld jou vergeten?

Iedere keer als ze een vliegtuig hoort krimpt Farah (9) uit Jemen in elkaar. Zo lang ze zich kan herinneren woedt de burgeroorlog in Jemen. Voortdurend leeft ze in angst en soms voelt het alsof de hele wereld haar vergeten is…

Niet alleen in Jemen, maar in veel meer crisisgebieden voelen mensen zich vergeten. Bijvoorbeeld in Zuid-Soedan, waar de bloedige burgeroorlog duizenden vrouwen en kinderen dwingt te vluchten. Of in Myanmar, waar de Rohingya niet mogen bestaan en geen rechten hebben. Maar ook in Indonesië waar mensen vaak slachtoffer worden van natuurgeweld. Duizenden vluchtelingen wereldwijd leven in angst en hebben vaak nauwelijks voedsel of schoon drinkwater.

Laat vluchtelingen er niet alleen voor staan

ZOA helpt in Indonesië, Jemen, maar ook in Myanmar, Zuid-Soedan en andere crisisgebieden vluchtelingen die vergeten dreigen te worden. Het voedsel, water en onderdak biedt hen meer dan de hoognodige hulp: ze weten dat ze niet vergeten worden. Dit kunnen we niet zonder jouw steun. Help je mee met een bijdrage om deze vluchtelingen er niet alleen voor te laten staan?

Doneer nu