Nood in Nigeria

De nood in Nigeria is hoog. Al jarenlang terroriseert Boko Haram het noordoosten van dit land. Wie de terreur overleeft, vertelt gruwelijke verhalen. Middenin de ellende helpt ZOA slachtoffers en ontheemden aan voedsel en een nieuwe toekomst. 

Wat doe je als je op een nacht wakker wordt en je dorp aangevallen wordt? Dan bedenk je je geen moment, ren je naar buiten en verlaat je huis en haard, zodat je overleeft. Ongeveer één miljoen mensen in de Nigeriaanse stad Maiduguri vluchtten voor het allesvernietigende geweld van Boko Haram en kwamen getraumatiseerd terecht in een stad waar ze niemand kennen.

Nog altijd is de nood in deze stad hoog. Afgelopen december nog zorgden de escalerende conflicten voor nóg meer vluchtelingen in deze stad. Maar liefst 75% van de inwoners van dit gebied lijdt onder ernstige voedselonzekerheid.

"Hele dorpen zijn halsoverkop gevlucht voor het geweld van Boko Haram. Met lege handen - geen water, geen eten, geen onderdak - moeten families nu zien te overleven in de weinige veilige gebieden die er zijn."

— Andries de Blaeij - Landendirecteur ZOA Nigeria
Vouchers Nigeria

Voedselvouchers

Dagelijks maken de inwoners van Maiduguri zich grote zorgen. Ze zijn bang voor een nieuwe aanval of ontvoering. Elke dag vragen vele moeders zich af hoe ze vandaag aan voedsel voor hun kinderen moeten komen. Daarom geeft ZOA maandelijks vouchers aan deze vluchtelingen. Hiermee kunnen verschillende soorten voedsel gekocht worden op de lokale markt, of, wanneer ze dat harder nodig hebben, bijvoorbeeld brandstof of een kooktoestel. Zo kunnen de vluchtelingen zelf kopen wat ze het hardst nodig hebben, en wordt ook de lokale economie gestimuleerd. Deze bonnen zijn voor veel mensen in dit gebied echt levensreddend.

Help je mee te zorgen dat de redding nabij is in Nigeria, maar ook bijvoorbeeld Ethiopië en Afghanistan? Voor bijvoorbeeld €78,- help je al een gezin van zes personen in Nigeria met genoeg voedsel voor een maand. 

Doneer nu