Als de nood het hoogst is...

Niet weten wanneer je je kinderen weer te eten kunt geven. Modderwater drinken omdat er niks anders is. Wie getroffen wordt door oorlogsgeweld of een natuurramp, denkt nog maar aan één ding: overleven. Juist op die plekken is ZOA aanwezig met onder andere water, voedsel en onderdak.

Bijvoorbeeld in Filtu, Ethiopië, waar momenteel een acute watercrisis is. Onze noodhulpcoördinator vertelt: “De wanhoop is hier totaal, iedereen is op zoek naar water. Ik zie moeders die hun kinderen modder te drinken geven, zodat ze in elk geval iets binnen krijgen. Ongelooflijk hoe schrijnend de situatie is.” ZOA stuurt watertrucks om de ergste nood te verlichten en werkt ondertussen aan een oplossing voor de lange termijn.

Samen zorgen we dat redding nabij is

Juist op plekken waar de nood het hoogst is, helpt ZOA de meest kwetsbaren. Niet alleen in Ethiopië, maar ook in Afghanistan, waar mensen moeten zien te overleven in een tentje, in Mozambique, waar zich momenteel een grote humanitaire ramp voltrekt door cycloon Idai. ZOA verleent hulp via partners in dit gebied. En in Nigeria, waar vele moeders zich elke dag afvragen hoe ze hun kinderen te eten moeten geven.

Help je mee te zorgen dat de redding nabij is in bijvoorbeeld Ethiopië, Nigeria, Mozambique en Afghanistan? Voor bijvoorbeeld €35,- help je al een gezin in Ethiopië met genoeg water voor twee maanden. 

Doneer nu

De nood is hoog in Ethiopië - mensen drinken modder om te overleven

Drie plekken waar de nood momenteel erg hoog is