Noodactie - Help Venezolaanse vluchtelingen

Wanhoop in Colombia neemt toe - Dringende vraag om eerste levensbehoeften

De ramp in Colombia wordt steeds groter. Al meer dan 1,5 miljoen Venezolaanse vluchtelingen zijn naar Colombia gevlucht en zij zijn letterlijk alles kwijt.

De situatie in Venezuela en Colombia wordt steeds erger. De media lijkt er nauwelijks aandacht voor te hebben, maar al meer dan vier miljoen vluchtelingen en migranten hebben Venezuela verlaten en een groot deel van hen vlucht naar Colombia.

Hier komen ze in een onveilige situatie terecht. Er zijn geen georganiseerde vluchtelingenkampen, waardoor veel mensen gedwongen zijn op straat te slapen. Kinderen kunnen niet naar school. Er zijn weinig tot geen voorzieningen en bijvoorbeeld de ontlasting wordt in de open lucht gedaan, wat gezondheidsrisico’s oplevert. Ook is er veel te weinig water, dat voor torenhoge prijzen wordt verkocht.

Help mee

Eerste levensbehoeften

ZOA kon de nood niet langer negeren en is daarom een noodactie gestart voor Venezolaanse vluchtelingen en migranten in Colombia. We focussen ons eerst op de eerste levensbehoeften: Water, onderdak en geld voor voedsel waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Steeds meer vluchtelingen in Colombia zijn wanhopig: ze hebben niets meer. Help je mee om hen de eerste levensbehoeften te geven? Doneer dan via onderstaande knop.

Ja, ik help mee

jlk jun 27 201944