400 gezinnen in Afghanistan hebben dringend water nodig

In de provincie Sar-e-Pul in Afghanistan is dringend hulp nodig. In het gebied, wat normaal al droog is, is afgelopen winter extreem weinig regen en sneeuw gevallen. De bewoners hebben niet eens genoeg water om één maand van te leven. Er is dus dringend drinkwater nodig.

Bijvoorbeeld voor tarweboer Emarudin. Door het gebrek aan water hebben hij en zijn gezin niet alleen dorst, maar is ook zijn hele oogst mislukt. Daardoor kan hij niet betalen voor het water dat hij in een dorp 25 kilometer verderop zou kunnen kopen. Hij vertelt: “Mijn gezin en ik hebben echt zo snel mogelijk water nodig. Ik ben zo bang dat mijn kinderen ziek worden…”  Het gezin van Emarudin is niet de enige in deze situatie. Honderden gezinnen hebben geen toegang tot drinkwater en zijn volledig afhankelijk.

Help een gezin overleven

Landendirecteur Peter legt uit: “In deze provincie is geen grondwater of water in beekjes of rivieren. De enige oplossing om deze mensen snel te bereiken is via trucks met water. Hierbij willen we ons eerst richten op de 400 meest kwetsbare gezinnen. Deze families hebben echt geen andere hoop, dus onze hulp is hard nodig. Er zijn geen andere organisaties in de omgeving die dit kunnen doen.”

400 kwetsbare gezinnen hebben jouw hulp dus echt hard nodig. Voor 50 euro help je één gezin voor drie maanden met het water wat ze nodig hebben. Help je mee?

Doneer nu

Droogte Afghanistan