Noodhulp vluchtelingen Tigray

Afgelopen november brak er in de Ethiopische regio Tigray een hevige oorlog uit. Deze kostte inmiddels al tienduizenden mensen het leven en dwong honderdduizenden mensen halsoverkop op de vlucht te slaan uit angst voor het geweld. Een ongekende humanitaire ramp…

De situatie van deze vluchtelingen is schrijnend. Het zijn opvallend veel moeders en kinderen, waarvan de meesten helemaal niets meer hebben. De opvangplekken zijn overvol en is er een tekort aan alle noodzakelijke middelen. De verwachting is dat de aantallen vluchtelingen komende tijd nog verder op zullen lopen.

Door tekorten aan water, voedsel en hygiëne is de nood hoog en is het risico op grootschalige besmetting met ziekten als COVID-19 groot. Hulp is dringend nodig! Help je mee?

Ja, ik help mee!

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

ZOA en Woord en Daad komen samen in actie voor deze kwetsbare vluchtelingen. We helpen met noodhulppakketten en zorgen voor latrines en schoon drinkwater in de kampen in Sudan. Ook in Tigray zelf verlenen we hulp zodra het gebied weer toegankelijk is.