Noodhulp voor kinderen

Ook voor kinderen in conflictsituaties mag onderwijs niet ontbreken

Vluchtelingen moeten alles achterlaten wat hen dierbaar is. Maar voor kinderen staat er nog meer op het spel: hun toekomst! Daarom zet ZOA zich er voor in dat ook kinderen die te maken hebben met oorlog of geweld toch naar school kunnen.

Veel kinderen in crisisgebieden kunnen van de één op andere dag niet meer naar school. Bijvoorbeeld omdat het gebied te onveilig is of omdat er geen onderwijs is in het kamp waar ze naartoe zijn gevlucht. En dat terwijl het juist voor kinderen belangrijk is om zich te blijven ontwikkelen.

ZOA wil er voor zorgen dat kinderen onder alle omstandigheden naar school kunnen. Daarom investeren we in landen als Irak, Congo en Uganda in onderwijs voor kinderen die te maken krijgen met oorlog of geweld. Zodat ze een goede basis kunnen leggen voor later. Zowel voor hun eigen toekomst, als die van hun land.

Geef een kind de kans om naar school te gaan

Vind jij ook dat ieder kind de kans moet krijgen om naar school te gaan? Steun dan ZOA’s werk. Met jouw gift geef je kinderen in conflictsituaties de kans om zich te blijven ontwikkelen. Help je mee?

Doneer nu

sportkleding meisje met schooltas schriftjes bankje