NOODHULP: Duizenden gezinnen uit Noordoost-Syrië op de vlucht

De onrust in het noordoosten van Syrië houdt maar niet op. Opnieuw moeten duizenden Koerden en Assyrische christenen het gebied ontvluchten. Om deze nieuwe, enorme stroom vluchtelingen te kunnen helpen is jouw hulp hard nodig.

Naar verwachting trekken de komende weken duizenden kinderen, vrouwen en ouderen de grens met Irak over. Door het onverwacht hoge aantal vluchtelingen zitten de kampen daar inmiddels zo vol, dat veel mensen geen hulp kunnen krijgen.

ZOA maakt zich grote zorgen over de situatie. Zeker met de winter in aantocht, want naast regen worden in december ijzige temperaturen onder het vriespunt verwacht. Doordat veel mensen met slechts een tasje kleding de grens overkomen, hebben ze helemaal niets meer. Noodzakelijke spullen om de kou te overleven, zoals warme kleding, een kachel of dak boven hun hoofd, hebben veel mensen dan ook niet.

Hoewel de eerste hulppakketten geregeld zijn door de VN, blijkt het aantal vluchtelingen veel hoger te zijn dan vooraf was verwacht. Om iedereen te kunnen helpen, is extra hulp nodig. ZOA start daarom een noodhulpactie.

Geef een hulppakket aan een Syrisch gezin in nood

Met name gezinnen die niet terecht kunnen in een vluchtelingenkamp wil ZOA helpen met een noodpakket. Voor € 50 krijgt een gezin een pakket met alle noodzakelijke spullen om te overleven.

Om dit mogelijk te maken, is jouw steun hard nodig. Wil je daarom een gezin in nood helpen door één van deze pakketten te sponsoren? Samen laten we de Syrische vluchtelingen in Irak niet aan hun lot over.

Ja, ik help mee