De Rohingya vluchtelingen hebben jouw hulp nodig

Als gevolg van bruut geweld in Myanmar vluchtten meer dan 600.000 Rohingya’s de afgelopen maanden de grens met Bangladesh over. Nog elke dag komen daar duizenden vluchtelingen bij. Onder zeer primitieve omstandigheden moeten uitgeputte families daar nu zien te overleven – vaak zonder onderdak of schoon drinkwater. Hulp is dan ook hard nodig.

Door de grote stroom vluchtelingen zijn de kampen waar mensen verblijven vaak erg snel en provisorisch opgezet, waardoor veel voorzieningen ontbreken. Door het gebrek aan sanitaire faciliteiten wordt gevreesd voor de uitbraak van ziektes. De behoefte aan voedsel, water, onderdak, sanitair en medische ondersteuning is dan ook groot.

Samen met het Christelijk Noodhulpcluster biedt ZOA daarom op dit moment noodhulp in Bangladesh. Via een lokale partner helpen we mensen onder andere aan onderdak. Ook bieden we voedselhulp en zetten we ons in voor verbetering van de hygiëne ter voorkoming van ziektes. Daarnaast houden we de situatie nauwlettend in de gaten. Met name kleine kinderen dreigen in dit soort situaties namelijk snel ondervoed te raken.

Geef voor hulp aan de Rohingya’s

Om hulp te blijven bieden aan deze kwetsbare groep vluchtelingen in Bangladesh is jouw hulp hard nodig. Met een gift geef je ons de mogelijkheid om de hulp te bieden die op dit moment het meest nodig is. Help je mee?

Help Rohingya vluchtelingen in Bangladesh

ZOA werkt met deze actie samen met Tear en Red een Kind. Met Dorcas en Woord en Daad heeft afstemming plaatsgevonden.