Vluchtelingensimulatie + training om zelf te organiseren

Dinsdag 9 mei vindt er een vluchtelingensimulatie plaats in Apeldoorn. Leraren en groepsleiders van bijvoorbeeld jeugdgroepen of disputen zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Tijdens deze middag ervaar je eerst hoe het is te moeten vluchten, en krijg je vervolgens een training om het simulatiespel zelf uit te voeren in je klas of groep. 

De simulatie en training worden uitgevoerd met hulp van Ben Thurley, werkzaam voor Micha Australië. Hij heeft de simulatie uitgewerkt en specifiek gericht op vluchtelingen. Een simulatiespel is een goed middel om een andere werkelijkheid te laten zien en mensen een bepaalde situatie echt te laten ervaren. Een deelnemer in Australie zegt erover: “Het was nog niet eens 1% van wat een vluchteling echt ervaart, maar het was genoeg om me een grote schok te geven”.

Dit specifieke spel is ontwikkeld om mensen bewust te maken, emoties omhoog te laten komen en om deelnemers te stimuleren actie te ondernemen voor vluchtelingen. Doordat je als leiders eerst zelf de simulatie ervaart krijg je ook zelf de ervaring mee en zul je beter in staat zijn het spel uit te voeren in je klas of groep.  Wil je ook meedoen? Geef je hieronder op!

De simulatie en training vinden plaats op dinsdag 9 mei op het ZOA-kantoor in Apeldoorn (Sleutelbloemstraat 45). De simulatie begint om 13:00 en inclusief training duurt de middag tot ongeveer 17:00. 

Publicaties en downloads