Noodhulp Sprinkhanenplaag Oost-Afrika

Enorme zwermen sprinkhanen teisteren Oost-Afrika. Ze eten alles wat op hun pad komt en zo zien duizenden boeren hun oogst voor hun ogen verdwijnen. Dat is een groot probleem, want het oogstseizoen komt eraan. Wanneer er niet wordt ingegrepen dreigt acute hongersnood. 

Door klimaatverandering was het regenseizoen op Het Arabisch Schiereiland langer en natter dan normaal. Hierdoor konden de woestijnsprinkhanen zich in razend tempo voortplanten. Door een cycloon zijn de sprinkhanen overgewaaid naar de Hoorn van Afrika, waar ze door zware regenval nogmaals ideale omstandigheden hadden zich nog verder voort te planten. Dit leidde tot de onvoorstelbare zwermen die momenteel onder andere Somalië, Uganda en Ethiopië teisteren.

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Dit is een grote ramp voor de inwoners van deze landen. Duizenden boerengezinnen zien hun oogst voor hun ogen opgegeten worden. Dit terwijl het oogstseizoen er binnenkort aankomt. Esther van Ravenhorst, Grant Manager in ZOA Ethiopië vertelt: “Dit is ontzettend triest, want de bevolking in de getroffen gebieden had het al heel zwaar. Dit verslechtert hun levensomstandigheden en hiermee zullen ze nóg meer last ervaren van de droogte van dit jaar”.

ZOA kan niet nodeloos toekijken. We moeten nu iets doen om deze mensen te helpen, voor de hongersnood toeslaat. Daarom zullen we de getroffen bevolking helpen met voedselhulp om op korte termijn deze klap te kunnen incasseren.  Help je mee?

Acute hongersnood dreigt in Oost-Afrika door de grote sprinkhanenplaag. Duizenden gezinnen zien hun volledige oogst voor hun ogen verdwijnen. Hulp is dringend nodig. Help je mee?
Ja, ik help mee

sprinkhanenplaag Oost-Afrika