Start je eigen actie!

Geweldig dat je in actie wilt komen voor slachtoffers van rampen en conflicten! Als je dit stappenplan doorloopt, zie je meteen wat er komt kijken bij het organiseren van een actie. Je kunt het natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt.

Stap 1. Bepaal je doel
Voor wie kom jij in actie? Kies hier een project waar je enthousiast van wordt!

Stap 2. Verzin een actie
Er zijn zo veel manieren om geld op te halen. Van de traditionele statiegeldfles tot een veiling, van een sponsorloop tot een fancy fair… Maar welke vorm past bij jou? En wil je alleen in actie komen of doe je het liever samen? Voor de meeste acties is het leuker om samen te werken. Samen bereik je nu eenmaal meer dan alleen. Kijk om je heen en zorg ervoor dat jouw team niet alleen uit leuke mensen bestaat, maar ook jullie kwaliteiten elkaar aanvullen.

Stap 3. Voorbereiding
Heb je je team bij elkaar? En weten jullie wat voor actie je gaat doen? Bereid dan je actie goed voor. Bij een grotere activiteit als een sponsorloop is het handig om te werken met een draaiboek, een actielijst en een materiaallijst. Check bij de gemeente of je een vergunning nodig hebt voor je actie. O ja, en neem ook even contact op met ZOA. Dan kijken we samen wat wij kunnen betekenen voor de promotie van je actie!

Stap 4. Promoot je actie
Vraag aandacht voor jouw actie voor en tijdens je activiteit. Bedenk met elkaar wie er geintereseerd zou kunnen zijn in jullie actie en zorg dat zoveel mogelijk mensen ervan te horen krijgen. Denk aan posters bij de supermarkt en een berichtje in de lokale krant. Maar vergeet ook niet om de actie via social media te promoten.

Stap 5. Aan de slag!
Het is zover, de dag van de actie! Met een goede voorbereiding wordt jullie volleybalmarathon, chocoladeworkshop of verloting vast een groot succes. Vergeet niet om foto’s te maken en te delen met ZOA.

Stap 6. Afronding
Tijd om het geld te tellen. Altijd een leuk moment om succes te vieren en terug te blikken op de actie! Maak het bedrag over naar ZOA via rekeningnummer NL02 RABO 0387 5120 12 onder vermelding van de naam van het project.