Noodhulpactie Tigray

Help mee om hulp aan vluchtelingen uit Tigray mogelijk te maken

Afgelopen november brak er in de Ethiopische regio Tigray een hevige oorlog uit. Deze kostte inmiddels al tienduizenden mensen het leven en dwong honderdduizenden mensen halsoverkop op de vlucht te slaan uit angst voor het geweld. Een ongekende humanitaire ramp… 

De situatie van deze vluchtelingen, die veelal naar andere regio’s of buurland Sudan vluchtten is schrijnend. De meesten hebben helemaal niets meer. Door het enorme aantal mensen, waaronder opvallend veel moeders en kinderen, zijn de opvangplekken overvol en is er een tekort aan alle noodzakelijke middelen.

De verwachting is dat de aantallen vluchtelingen komende tijd nog verder op zullen lopen. De hulp staat onder grote druk. Door tekorten aan water, voedsel en hygiëne is de nood hoog en is het risico op grootschalige besmetting met ziekten als cholera en COVID-19 groot. Hulp is dringend nodig!

Steun de gezamenlijke noodhulpactie van ZOA en Woord en Daad 

ZOA en Woord en Daad komen samen in actie voor deze kwetsbare vluchtelingen. We helpen met noodhulppakketten en zorgen voor latrines en schoon drinkwater in de kampen in Sudan. Ook in Tigray zelf willen we hulp verlenen zodra het gebied weer toegankelijk is. Dit kunnen we niet alleen. Helpt u mee om dit mogelijk te maken? 

Wilt u met uw gemeente de noodhulpactie steunen met een collecte en gebed? Onderaan de pagina kunt u een powerpoint en stukje voor het kerkblad downloaden. 

Ja, ik steun de actie voor Tigray