Jozef heeft een droom

Zullen wij hem op weg helpen?

Wat wil je later worden? Op het gezicht van zevenjarige Jozef verschijnt een lach en zijn ogen worden groot. “Ik wil later piloot worden! Elke dag zie ik vliegtuigen overvliegen. Zo mooi! Mijn grootste droom is om met mijn familie naar de hoofdstad van Congo te vliegen.”

Voor Jozef is het niet vanzelfsprekend dat hij zijn droom waar kan maken. Sinds de rebellen zijn school hebben verwoest kan hij namelijk niet meer naar school. Net als Jozef zijn er wereldwijd miljoenen kinderen die niet naar school kunnen gaan. Bijvoorbeeld omdat hun school ook is verwoest, omdat ze voor oorlog moesten vluchten of omdat ze moeten werken om te overleven.
Ja, ik help mee

ZOA werkt aan een betere toekomst voor kinderen in conflictgebieden. Dit doen we door het geven van onderwijs, maar ook door te zorgen voor een veilige omgeving met voldoende voedsel en water, werkgelegenheid voor hun ouders en professionele hulp bij trauma’s. Zo kunnen kinderen zich ontwikkelen en zelf iets moois maken van hun toekomst!

Voor kinderen die opgroeien in een conflictgebied, is de toekomst onzeker. Samen kunnen we zorgen voor een veilig thuis en goed onderwijs. Help je mee om dromen waar te maken? 
Ja, ik help mee