Wat bied je iemand die alles kwijt is?

De meeste vluchtelingen hebben verschrikkelijke dingen gezien of meegemaakt. Eenmaal in veiligheid krijgen ze vaak ernstige psychische klachten.  ZOA helpt vluchtelingen bij het verwerken van traumatische ervaringen. Zoals Anna, die haar tweejarige dochtertje verloor tijdens een bombardement.

In één klap verloor Anna het meest kostbare in haar leven: haar dochtertje Saja. Pas toen ze met haar andere kinderen in veiligheid was besefte ze wat er was gebeurd. Hele dagen staarde ze voor zich uit, afgewisseld door huilbuien en hevige nachtmerries.

Niet alleen Anna ervaart de gevolgen van een trauma. Veel meer vluchtelingen ervaren psychische klachten door alles wat ze meegemaakt hebben. ZOA helpt hen concreet. Niet alleen met voedsel en onderdak, maar ook met een veilige plek waar ze over hun ervaringen kunnen praten. Alleen door hun verleden te verwerken hebben zij namelijk kans op een nieuwe toekomst.

Geef vluchtelingen hun toekomst terug

ZOA biedt naast noodhulp ook psychosociale hulp aan vluchtelingen. Want traumaverwerking is voor hen essentieel om weer vooruit te kunnen kijken en hun leven op te pakken. Help je mee met een bijdrage om vluchtelingen weer een toekomst te bieden?

Doneer nu