Van voedselhulp naar voedselzekerheid

Zorg jij dat mensen zich kunnen redden na een ramp?

Nog maar drie jaar geleden leek het leven van Harris uit Liberia aardig op orde. Hij was gezond, verbouwde met succes rijst en cassave en verdiende genoeg om zijn gezin te onderhouden. Totdat hij getroffen werd door ebola en in het ziekenhuis belandde. Zijn oogst mislukte en in één klap werd Harris afhankelijk van voedselhulp.

Het is een voorbeeld van de kwetsbaarheid van miljoenen mensen in ontwikkelingslanden. Een ramp of conflict kan van de ene op andere dag zorgen voor een structureel voedseltekort in een heel gebied. ZOA geeft in die situaties vaak direct voedselhulp om levens te redden. Maar op den duur zijn mensen het meest geholpen als ze zichzelf kunnen redden.

Daarom helpt ZOA mensen om ook na een ramp weer onafhankelijk en voedselzeker te zijn. Met onder andere trainingen in effectieve landbouwmethoden, beter gereedschap en zadenpakketten willen we mensen weer op weg helpen naar een zelfstandig bestaan.

Zorg jij dat mensen zich weer kunnen redden na een ramp?

Vind jij het ook belangrijk dat mensen na een ramp de kans krijgen om hun leven weer op te bouwen? Steun dan de voedselprojecten van ZOA. Jouw gift geeft gezinnen de kans om een nieuwe start te maken. Maak jij het mogelijk?