Wandelen voor water

Schoon drinkwater, dat komt toch gewoon uit de kraan? Voor veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Ieder jaar sterven miljoenen kinderen door vervuild water. Tijd om in actie te komen dus!

We doen dit door middel van Wandelen voor Water; Wandelen voor Water is een sportieve sponsoractie  voor groep 7 en 8 van de basisschool. Ter voorbereiding op de wandeling krijgen alle leerlingen een gastles die hen op een speelse manier van alles leert over water in ons eigen land en in het land waar ze voor gaan wandelen. Na de gastles gaan de leerlingen op pad om sponsors te zoeken die hun sportieve prestaties belonen. En een prestatie is het! 6 kilometer met 6 liter water is niet niks! Zo kunnen ze een beetje ervaren wat leeftijdsgenootjes in veel landen dagelijks meemaken en worden ze zich bewust van het feit dat schoon water niet vanzelfsprekend is.

Wanneer: voorjaar 2021
Voor wie: Leerlingen van groep 7 en 8 (lagere groepen in overleg)

Wandel mee
Dit schooljaar wandelen we voor Colombia. Daar helpen we mensen in vluchtelingenkampen aan schoon drinkwater en sanitair. Wandelen jullie ook mee?

Mail naar a.baar@zoa.ngo om jouw school aan te melden.

IMG3946 1