Wandelen voor water

Schoon drinkwater, dat komt toch gewoon uit de kraan? Voor veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend. Ieder jaar sterven miljoenen kinderen door vervuild water. Tijd om in actie te komen dus!

We doen dit met het landelijke project Wandelen voor Water. Tijdens een gastles ontdekken leerlingen op een speelse manier alles over water in Afrika. Vervolgens lopen zij zes kilometer met zes liter water op hun rug, net als veel leeftijdsgenootjes dat elke dag urenlang doen. Voor de wandeling werven de leerlingen sponsoren. Met het geld dat ze hiermee ophalen, steunen ze één van ZOA’s waterprojecten in Afrika.

Wanneer: voorjaar 2017
Voor wie: Leerlingen van groep 7 en 8 (lagere groepen in overleg)

Wandel mee
In de handleiding onderaan deze pagina vind je meer informatie over deze sportieve actie. Je leest hier wat de actie precies inhoudt en wat je van ZOA kan verwachten. Dit jaar wandelen we voor water in Liberia. Wandelen jullie ook mee? Klik hier om jouw school aan te melden.
Na de kerstvakantie zullen op deze pagina ook het sponsorformulier, de brief voor ouders en een persbericht voor de lokale pers beschikbaar zijn. We zetten ons er voor in om de actie voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken.