Noodhulp begint met water

Wist je dat water het verschil kan maken tussen leven en dood? Het lest niet alleen je dorst, maar zorgt er ook voor dat je je handen kan wassen en eten kan koken. Vooral in vluchtelingenkampen is dit cruciaal! Op deze plekken leven mensen dicht op elkaar en liggen levensgevaarlijke infecties en ziekten voortdurend op de loer. 

Infecties en besmettelijke ziekten als cholera en diarree, eisen jaarlijks duizenden slachtoffers. Dit zijn vaak de meest kwetsbaren, zoals moeders en kleine kinderen. Mama Rosaline uit een vluchtelingenkamp in Uganda vertelt: “We hebben hier amper genoeg water om ons mee te wassen en om te koken. Maar het pijnlijkst om te zien is hoe vroedvrouwen hier bevallingen moeten begeleiden: zonder voldoende water is het hier voor vrouwen echt levensgevaarlijk.” Schoon drinkwater en de mogelijkheid om je handen te wassen maakt in deze vluchtelingenkampen dus letterlijk het verschil tussen leven en dood.

ZOA zorgt voor water

Door te zorgen voor schoon drinkwater en goede hygiëne in crisisgebieden, voorkomen we dat vluchtelingen een volgende ramp overkomt. Steun jij ons werk voor deze mensen met een gift?

Doneer nu

ZoaTFNZSouthSudaneserefugeeswithHelenManson 6