Overslaan en naar de inhoud gaan
A woman with her children in Colombia

We zijn er in Colombia

Colombia ontvangt op dit moment zo'n 1,7 miljoen vluchtelingen en migranten uit Venezuela. Dat is heel gastvrij, maar in Colombia zelf zijn al 7,6 miljoen mensen ontheemd door de jarenlange burgeroorlog. De nood in dit land is dan ook groot.

Doneer voor Colombia 

Lees meer

We zijn er voor de bevolking van Colombia

0
Venezolaanse vluchtelingen in Colombia
0
ontheemden binnen Colombia
0
doden door het coronavirus

Focus op water, voedsel en zorg

Wat is er aan de hand in Colombia?

Colombia staat bekend om zijn prachtige regenwoud, kleurrijke dorpjes en hoge palmbomen. Maar onder die bomen leven mensen op straat. Het zijn de gezichten achter de kille cijfers. Door de jarenlange burgeroorlog in Colombia zijn 7,6 miljoen mensen op de vlucht in hun eigen land: het hoogste aantal wereldwijd. Ze belanden in kampen – zonder enige voorziening – of op straat. Ze zijn kwetsbaar voor mensenhandel en uitbuiting. Anderen lopen door, soms honderden kilometers ver, wanhopig op zoek naar een beter bestaan. 

Ongeveer een derde van de bevolking van Colombia leeft onder de armoedegrens. Intussen zijn bijna 2 miljoen vluchtelingen uit buurland Venezuela de grens overgestoken, op de vlucht voor de politieke en economische crisis daar. Veel Venezolanen komen Colombia binnen zonder geldige identiteitspapieren door de jarenlange achterstand in de Venezolaanse administratie. Daardoor hebben ze nauwelijks toegang tot de gezondheidszorg in Colombia.

Ja, ik help mee en doneer voor levensreddende hulp in Colombia

WE zijn er ook in colombia

Vluchtelingen en de mensen die hen gastvrij ontvangen

We helpen vluchtelingen uit Venezuela in kampen of onderweg. Ook hebben we oog voor de arme bevolkingsgroep in Colombia, die deze vluchtelingen gastvrij ontvangt. We zorgen voor voedsel en schoon drinkwater, voorzien in sanitaire voorzieningen en geven voorlichting over hygiëne. 

Meer lezen over Colombia

In de brochure 'We zijn er in Colombia' lees je meer over Colombia en over de bijdrage die jij kunt leveren aan de hulp die ZOA in het land verleent. 

Download 'We zijn er in Colombia' (pdf, 1,1MB) 

Laura, Colombia

Gelukkig heeft ZOA ons materialen gegeven voor het bouwen van een latrine. Daar ben ik erg dankbaar voor!”