Jemen

Waarom Jemen?

Twee derde van de ruim 30 miljoen Jemenieten hebben honger, 10 miljoen kijken de hongerdood in de ogen. Volgens de VN dreigt dit zelfs de grootste humanitaire ramp ooit te worden als er niet snel noodhulp komt. Het betekent opnieuw een klap voor de al kwetsbare bevolking van Jemen. ZOA laat de Jemenieten niet aan hun lot over, lees hier meer over onze noodhulp.

De Jemenieten hebben het al jaren moeilijk. Jemen is het armste land van het Midden-Oosten en is extreem droog. Een conflict tussen opstandelingen en de regering ontaardde in 2011 in een hevige burgeroorlog. In mei 2012 startten wij een noodhulpprogramma. Zo’n 21 miljoen van de 25 miljoen inwoners zijn afhankelijk van humanitaire hulp. ZOA is een van de weinige Nederlandse hulporganisaties die in het land aanwezig is.

Help je mee ZOA’s werk in Jemen te steunen?

Ja, ik help in Jemen

Wat we doen in Jemen

De Jemenitische bevolking lijdt onder de gevechten in hun land. Wij bieden hoop en vergeten hen niet. We werken hard aan beschikbaarheid van voedsel en water voor zowel ontheemden als de mensen die hen opvangen.

Sectoren: noodhulp, water- en sanitaire voorzieningen, levensonderhoud en voedselzekerheid

Noodhulp
Miljoenen mensen in Jemen zitten zonder water en voedsel. We delen voedsel uit, brengen water rond met trucks en delen waterfilters uit, zodat mensen vervuild water toch kunnen gebruiken. De al eerder gebouwde waterreservoirs hebben tijdens de meest recente gewelddadigheden levens gered, omdat het soms de enige mogelijkheid was nog water te krijgen. Lees meer…

Herstel
Waar dat mogelijk is, werken we aan duurzame oplossingen voor de schaarse beschikbaarheid van water. We verbeteren de opvang van regenwater, zodat het als drinkwater te gebruiken is. We repareren waterreservoirs en waterpompen. Ook leiden we jongeren op tot loodgieters en installateurs, zodat zij watersystemen kunnen onderhouden en tegelijkertijd een inkomen kunnen verdienen.

Jemen. Een land in oorlog waar ontelbare levens dagelijks op het spel staan door aanslagen, een tekort aan water en voedsel. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help in Jemen

Ons werk in Jemen