Jemen

Waarom Jemen?

Jemen is het armste land van het Midden-Oosten en extreem droog. Een conflict tussen opstandelingen en de regering ontaardde in 2011 in een hevige burgeroorlog. In mei 2012 startten wij een noodhulpprogramma. Zo’n 21 miljoen van de 25 miljoen inwoners zijn afhankelijk van humanitaire hulp.

Wat we doen in Jemen

De Jemenitische bevolking lijdt onder het bloedige gevecht in hun land. Wij bieden hoop en vergeten hen niet. We werken hard aan beschikbaarheid van water voor zowel ontheemden als lokale bevolking.

Sectoren: noodhulp, water- en sanitaire voorzieningen, levensonderhoud en voedselzekerheid

Noodhulp
Toen in 2011 de Arabische Lente uitbrak, brak erin Jemen ook een machtsconflict uit tussen de regering en opstandelingen. Dit conflict werd in maart 2015 internationaal, toen negen andere landen Jemen begonnen te bombarderen. Met een catastrofale humanitaire situatie tot gevolg. Veel mensen in Jemen zitten inmiddels zonder water. Wij helpen deze mensen. We  brengen water rond met trucks en we delen waterfilters uit, zodat mensen vervuild water toch kunnen gebruiken. De al eerder gebouwde waterreservoirs hebben tijdens de meest recente gewelddadigheden levens gered, omdat het soms de enige mogelijkheid was nog water te krijgen.

Herstel
Waar mogelijk werken we aan duurzame oplossingen voor de schaarse beschikbaarheid van water. We verbeteren de opvang van regenwater, zodat het als drinkwater te gebruiken is. We repareren waterreservoirs en waterpompen. Ook leiden we jongeren op tot loodgieters en installateurs, zodat zij watersystemen kunnen onderhouden en tegelijkertijd een inkomen kunnen verdienen.

July 2017
Silver Filter  Copy Small
ZOA komt in actie tegen grote cholera-epidemie
April 2017
IMG 20151112 WA0000
ZOA helpt bij hongersnood
March 2016
21 miljoen mensen afhankelijk van hulp
March 2015
water trucking in al shagadarah district hajjah governorate
Grootschalige bombardementen - ZOA's werk gaat door
May 2012
ZOA start noodhulpprogramma
January 2011
cistern dafiir 2
Arabische lente bereikt Jemen