Nigeria

Waarom Nigeria?

In het noordoosten van Nigeria trekt terreurgroep Boko Haram vernietigend rond en doodt en ontvoert daarbij iedereen die ze tegenkomt. Rond de een miljoen mensen vluchtten naar Maiduguri, de grootste stad in het gebied. In deze stad leven de ontheemden in tentjes, in enorme armoede. Eten en drinken hebben ze vaak niet, werk en goed onderdak evenmin. Sinds 2016 is ZOA in Nigeria om deze mensen te helpen met voedsel en sanitatie. Daarnaast leren we ontheemden een vak, zodat ze hun eigen business op kunnen zetten en zo hun waardigheid terugkrijgen.

Steun ZOA’s werk in Nigeria:
Ja, ik help in Nigeria

Wat we doen in Nigeria

Honderdduizenden mensen in Maiduguri zijn slachtoffer van Boko Haram, een van de gewelddadigste en bloederigste terreurgroepen van dit moment. ZOA helpt hen met voedsel en toiletten.

Voedselzekerheid
De ruim 800.000 slachtoffers van Boko Haram leven in en rond de stad Maiduguri in provisorische tentjes in enorme armoede. Vaak hebben deze mensen (dagenlang) niets te eten, schoon en veilig drinkwater is ook geen vanzelfsprekendheid. Sinds 2016 werkt ZOA in Nigeria om deze ontheemden van voedsel te voorzien. Aan de meest kwetsbaren delen we voedselbonnen uit. Zo kunnen families zelf bepalen welk eten zij het meest nodig hebben en krijgen ze tegelijkertijd een stukje waardigheid terug.

Sanitatie
In veel kampen en gebieden hebben ontheemden geen of nauwelijks toegang tot toiletten. Dit zorgt voor een gebrek aan privacy, onhygiënische toestanden en onveilige situaties als vrouwen en kinderen ‘s nachts naar het toilet moeten. Daarom bouwt ZOA een aantal toiletten in de stad, zodat mensen hun privacy en waardigheid terugkrijgen en ook de hygiëne in de kampen verbetert.

 In Nigeria zijn meer dan twee miljoen mensen op de vlucht voor Boko Haram. Er is een groot tekort aan basisbehoeften. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help in Nigeria