Syrië

Waarom Syrië?

Na zeven jaar oorlog is de nood in Syrië torenhoog: duizenden mensen wonen in door kogels geraakte en door bommen gesloopte woningen en hebben weinig toegang tot voedsel en drinkwater. In dit verscheurde land bouwen wij waterputten en delen we voedsel- en hygiënepakketten uit. Ook trainen we medewerkers van kinderdagverblijven in het begeleiden van kinderen met trauma’s en stress en zijn we bezig met de opstart van een landbouwprogramma waarmee teruggekeerde Syriërs zelf voedsel en een inkomen kunnen genereren.

Steun ZOA’s werk in Syrië:
Ja, ik help in Syrië

Wat we doen in Syrië

Zo bouwen wij mee aan een draaglijker leven voor de Syriërs.

Voedsel-en hygiënepakketten
Aleppo is sinds het begin van de oorlog in Syrië een van die steden die steeds onder vuur ligt. De nood in deze stad is enorm hoog, voedsel en drinkwater zijn geen vanzelfsprekendheid. Om te voorkomen dat mannen, vrouwen en kinderen overlijden door gebrek aan eten en hygiëne, delen wij voedsel-en hygiënepakketten uit. Ook boren we waterputten in Aleppo zodat mensen toegang hebben tot drinkwater. De waterpijpleidingen in deze stad zijn namelijk ook volledig verwoest.

Omgaan met trauma’s
Oorlog heeft een enorme impact op kinderen. Daarom trainen wij medewerkers van kinderdagverblijven in het onderkennen van trauma’s en stress bij kinderen, zodat ze de kinderen daarin kunnen begeleiden.

Landbouwprogramma
We denken verder. In sommige delen van Syrië keren gevluchte Syriërs terug naar delen van het land die inmiddels veilig genoeg zijn om er te wonen. Vaak zijn zij voorheen alles verloren en moeten ze helemaal opnieuw beginnen. Om deze mensen aan voedsel en een inkomen te helpen, startten wij een landbouwprogramma. Zodat terugkerende Syriërs weer hoop krijgen.

In Syrië zijn sinds het begin van de oorlog al meer dan honderdduizend doden en meer dan 13 miljoen mensen op de vlucht. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help in Syrië