Overslaan en naar de inhoud gaan

Filmconcert Geef Vrede

Laat muziek tot je hart spreken. Laat filmbeelden je ziel raken. Kom naar filmconcert ‘Geef Vrede’ en luister naar klassiek kleinkoor Vivace o.l.v. Rachel Munneke, met werken van Homilius, Sweelinck en Brahms. Een concert om stil te worden en het gebed te laten klinken: Geef Vrede Heer, Geef Vrede.

 

Lees meer

filmconcert: Kom, beleef en reflecteer

ZOA en Vivace presenteren Geef Vrede

ZOA en klassiek kleinkoor Vivace presenteren samen het filmconcert Geef Vrede, met medewerking van Luuk Schuurman op orgel en piano. Onder leiding van Rachel Munneke voeren ze werken uit van onder anderen Sweelinck, Brahms, Mendelssohn en Manneke. De muziek komt samen met recente filmbeelden uit nood- en crisisgebieden zoals Oekraïne, gemaakt door filmmaker Lieuwe Siebe de Jong van ZOA.

Bestel je tickets hier:

Zaterdag 18 maart 20:00 Plantagekerk Zwolle 

Zaterdag 25 maart 20:00 Kruiskerk Meppel

Kleinkoor Vivace is opgericht in het voorjaar van 2012. Sinds september 2022 is de leiding in de vaardige handen van Rachel Kieneker-Munneke. Tot medio 2022 had Tineke Wonderman-van Leeuwen de muzikale leiding in handen. Antoinet van den Berg begeleidt het koor met regelmaat op de piano. Het koor heeft inmiddels een uitgebreid repertoire. Ze voeren werken uit van J.S. Bach, D. Buxtehude, G. Fauré, J. Haydn, D. Manneke, F. Mendelssohn, C. Monteverdi, J. Rutter, F. Schubert, H. Schutz, A. Vivaldi en vele anderen.

In het najaar van 2017 was het eerste lustrumconcert een enorm succes. Ze voerden toen onder meer het beroemde “Gloria” uit, van Vivaldi. De leden van Vivace komen uit alle hoeken van Noord-Nederland om eens per veertien dagen op dinsdagavond samen te repeteren in de Kruiskerk in Meppel. Ze werken dan aan het repertoire voor de twee concerten die het koor gemiddeld per jaar geeft. Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan klankkleur, zuiverheid, uitspraak, zangtechniek en frasering. Daarnaast is het plezier hebben in het samen zingen en de gezelligheid die daarbij komt kijken, minstens zo belangrijk.

Vivace repetitie

Als dirigent werkt Rachel Munneke geregeld op projectbasis. Bij enkele koren is ze vast betrokken. Naast een fijne sfeer en hoge kwaliteit, is Rachel gericht op een artistieke en creatieve manier van uitvoering. Hierbij werkt ze graag interdisciplinair en samen met verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld kleinkoor Vivace uit Meppel, een gezelschap van 16 ambitieuze zangers die met enthousiasme en hoge kwaliteit twee tot drie projecten in het jaar uitvoeren. Het koor is gespecialiseerd in kerkmuziek, waarbij ze artistieke en interdisciplinaire samenwerkingen zoeken. 

Rachel Munneke

Filmmaker Lieuwe Siebe de Jong reist voor ZOA geregeld naar oorlogs- en rampgebieden. Hij verfilmt verhalen van vluchtelingen en de context waarin zij leven. Lieuwe weet met zijn filmische documentaire stijl verhalen op een indringende manier over te brengen. Alle beelden die getoond worden tijdens het filmconcert heeft hij gemaakt in projectgebieden van ZOA. 

Lieuwe Siebe de Jong in Oekraïne

Luuk Schuurman, geboren in 2003, begon al jong met orgelspelen. Zijn eerste lessen kreeg hij van Evan Bogerd. In 2021 met zijn studie Orgel en Improvisatie aan het het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar Jos van der Kooy zijn hoofdvakdocent is. Sinds juli 2022 is Luuk als cantor-organist verbonden aan de Evangelisch-Lutherse Kerk te Zwolle. Hij won meerdere prijzen op verschillende orgelconcoursen. Naast zijn concertpraktijk als organist is Luuk actief als begeleider van diverse koren en solisten. Tevens heeft hij een particuliere lespraktijk.

Luuk Schuurman