Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraag een collectepakket aan voor Tigray

Twee jaar lang was de provincie Tigray in Ethiopië afgesloten van de buitenwereld. Nu wordt duidelijk hoe gruwelijk de oorlog is geweest: duizenden mensen zijn huizen, bezittingen en geliefden verloren. Helpt u mee om hun leven weer op te bouwen? Dat kan met een collecte.

Collectepakket aanvragen

Lees meer

geen makkelijke antwoorden

ZOA is er om te troosten en te helpen

Twee jaar lang voltrok zich een gruwelijke oorlog in Tigray in Ethiopië. De bevolking heeft te maken gehad met geweld, plundering en verkrachting. Mensen zijn huizen, bezittingen en geliefden verloren. Hoe kun je in zo’n situatie nog een toekomst voor je zien?

Er zijn geen makkelijke antwoorden. Maar ZOA is in Tigray en helpt. Alleen al onze aanwezigheid geeft de zwaar getraumatiseerde mensen hoop en troost. Na alles wat ze hebben meegemaakt, vrezen de Ethiopiërs nu vooral één ding: dat wij ze vergeten. 

Vergeten is het laatste wat we zullen doen. We zijn er en blijven. We staan naast de mensen en helpen zoveel mogelijk met wat het meest nodig is: voedsel, drinkwater, onderdak en andere levensbehoeften. Helpt uw gemeente mee met een collecte?

Collectepakket aanvragen