1,5 miljoen euro voor hulp aan slachtoffers hongersnood

De campagne van het Christelijk Noodhulpcluster tegen de hongersnood in Afrika en Jemen heeft tot nu toe 1,5 miljoen euro opgebracht. Vier weken geleden startte ZOA samen met de andere leden een actie, om de miljoenen slachtoffers te helpen. 

“Ik ben dankbaar voor dit resultaat! Dat u zo massaal heeft gegeven, betekent dat er niet nog meer mensen hoeven te sterven van de honger”, reageert ZOA’s noodhulpcoördinator Geoff Andrews op het nieuws. Met de opbrengst van het geld geeft het cluster mensen met hulp die op dit moment het meest nodig is, zoals voedsel, schoon drinkwater en medicijnen. Vooral in Nigeria, Jemen, Somaliland en Zuid-Soedan is hulp extra hard nodig.

De afgelopen tijd is er volop actie gevoerd om hulp mogelijk te maken. Daarnaast was er woensdag een speciale actiedag in samenwerking met Groot Nieuws Radio. Voor één dag werd de programmering aangepast, om geld op te halen voor hulp in de getroffen gebieden.

"We dachten dat Jemen een vergeten crisis was, maar de afgelopen dagen hebben we gemerkt dat u ons niet vergeten bent"

— Corine Verdoold, regiodirecteur Midden-Oostenregio

Zo ook voor Jemen, waar ook veel inwoners door het voedseltekort afhankelijk zijn van hulp. Corine Verdoold, regiodirecteur Midden-Oosten is geraakt door de vele reacties. “We dachten dat Jemen een vergeten crisis was, maar de afgelopen dagen hebben we gemerkt dat u ons niet vergeten bent. Ons team in Jemen voelt zich hier ontzettend bemoedigd door. Dankuwel!”

Naast Groot Nieuws Radio besteedden ook andere media afgelopen woensdag aandacht aan de hongersnood. Zo vertelde Corine Verdoold er meer over op NPO Radio 1 en was er een vraag-antwoordsessie bij de Evangelische Omroep.

"Met dit geld kunnen we in Zuid-Soedan verder met helpen!"

— Piet Oosterom, landendirecteur Zuid-Soedan

Piet Oosterom, landendirecteur Zuid-Soedan was te gast in Family 7. Daar vertelde hij meer over de situatie in Zuid-Soedan, waar enkele weken geleden zelfs de hongersnood werd uitgeroepen. “Ik heb de afgelopen dagen veel vragen gekregen of de hulp wel gaat helpen”, vertelt Piet. “Helpen is een beslissing. De mensen hebben de afgelopen dagen laten zien dat ze die beslissing hebben genomen. Hiermee kunnen we in Zuid-Soedan verder!”

De komende tijd blijft de actie doorgaan. Heeft u nog niet gedoneerd en wilt u ook een bijdrage geven aan hulp voor slachtoffers van de hongersnood? Klik hier en help mee met een gift.