5 benodigdheden voor een aardbevingsbestendighuis

Een aardbevingsbestendig huis, hoe bouw je dat? Voor een aardbevingsbestendig huis is het belangrijk dat het stevig gebouwd is, maar het is nog belangrijker dat het huis ook mee kan bewegen bij een aardbeving. Lees hier over de vijf onderdelen die onmisbaar zijn voor de bouw.

1. Grind

Om cement te maken heb je grind nodig. Grind moet van goede kwaliteit zijn om stevig cement te maken. We bouwen de huizen samen met de lokale bevolking, zij helpen onder andere door te zorgen voor het grind. Hiermee verdienen zij extra inkomen.

2. Cement

Een grote hoeveelheid cement is nodig om de fundering van het huis te maken. Daarnaast wordt cement ook gebruikt voor de constructie van de muren en de vloer.

IMG5333

3. Stalen staven

Om een stevige fundering te maken heb je stalen staven nodig. Deze worden ook gebruik om te constructie van de vloer te verstevigen.

4. Kippengaas

Dit is het belangrijkste onderdeel van een aardbevingsbestendig huis. Kippengaas wordt gebruikt om de hoeken en zijkanten te versterken. Door het kippengaas worden de muren bij elkaar gehouden en laat het tegelijkertijd enige beweging toe. Bij een aardbeving zal het huis hierdoor licht meebewegen.

5. Bakstenen

Deze zijn nodig om de muren van het huis te bouwen. De bakstenen zien er niet uit zoals bakstenen van klei die we kennen in Nederland. Ze zijn groter en gemaakt van cement. De lokale bevolking draagt bij aan de bouw door de bakstenen te maken. Op deze manier heeft de lokale bevolking ook de mogelijkheid om geld te verdienen.

Groen huis

Tijdens de wederopbouw na een ramp, zoals de aardbeving op Lombok en Sulawesi, richt ZOA zich op blijvende en duurzame verandering. Daarom geeft ZOA niet dezelfde huizen terug, maar bouwen we samen met de lokale bevolking een duurzamer alternatief. Een huis dat blijft staan bij een mogelijke volgende aardbeving.

Samen geven we mensen hoop en perspectief op een toekomst, door met hen van noodhulp naar wederopbouw te gaan. Help je ook mee?

Ja, ik help mee!