Als je glimlach verdwijnt achter een mondkapje...

Thuiswerken, mondkapjesplicht en niet meer uit eten: de moed zinkt veel Nederlanders in de schoenen met de nieuwe beperkende maatregelen. Iedereen kan wel wat bemoediging gebruiken – maar een knuffel lukt niet op 1,5 meter en een bemoedigende glimlach gaat schuil achter een mondmasker. Daarom lanceren we de Houd Moed! mondkapjesactie.  

Op het nieuw ontworpen mondkapje staat de opbeurende tekst ‘Houd moed!’. “Mensen hebben behoefte aan kleine, positieve gebaren en woorden om zich gezien en bemoedigd te voelen”, zegt René Vlug, hoofd Fondsenwerving en Communicatie van ZOA. “Die positieve signalen hebben we in deze tijd hard nodig, zeker nu ook onze gezichten steeds vaker verborgen zitten achter een mondkapje. ‘Houd moed!’ is een kernachtig signaal dat we er als mensen samen voor staan en elkaar er doorheen helpen.”

Corona Noodhulpfonds

Door mondkapjes te bestellen, te dragen of weg te geven bemoedig je niet alleen degenen om je heen, maar ook mensen in crisisgebieden. De helft van het bedrag gaat namelijk naar het Corona Noodhulpfonds, waarmee ZOA mensen in crisisgebieden helpt om te overleven in de coronacrisis. Bijvoorbeeld mensen in een vluchtelingenkamp in Irak, die geen toegang hebben tot hygiëne-middelen zoals zeep en schoon water. Of gezinnen van gevluchte dagloners uit Venezuela, die door de lockdown geen werk en ook geen eten hebben.

Wasbaar en herbruikbaar

De mondkapjes zijn gemaakt van Oeko-tex 100 gecertificeerd katoen. Hierdoor zitten de mondkapjes comfortabel. De mondkapjes kunnen gewassen worden op 60 graden en vervolgens opnieuw gebruikt worden. Het ‘Houd Moed!’-mondkapje  is vanaf nu  te bestellen in de kleuren grijs en zand met witte opdruk op de website: www.zoa.nl/mondkapjes of via het formulier hieronder!

  • Totaal inclusief verzendkosten:
  • Prijs: € 0,00