“Als we stoppen met werken sterven er mensen.”

Begin deze maand werd er een lijst geplubliceerd van landen waar mensen het het slechtst hebben. Al een aantal jaar staat Jemen op nummer één. Ook voor 2020 hebben zij het slechtste vooruitzicht. 14 miljoen van de 25 miljoen Jemenieten zijn door aanhoudende gevechten, de ingestorte economie en een wankele overheid volledig afhankelijk van humanitaire hulp.

Zoals veel van jullie weten is Jemen voor hulporganisaties een enorm ingewikkeld land om te werken en hulp te verlenen. ZOA is één van de weinige organisaties die, ondanks de gevaarlijke situatie, gebleven is tijdens aanhoudende onrusten en gevaar. Onder andere door middel van het uitdelen van eten en schoon drinkwater voorkomt ZOA dat mensen sterven van de honger.

We zijn met maar weinig hulporganisaties hier. Als we stoppen met werken sterven er mensen, letterlijk", aldus Siara, Manager of Programme Quality ZOA in Jemen."

Watchlist: potentiele humanitaire crisis

Top 10 in 2019 Top 10 in 2020
Jemen Jemen
Congo Congo
Zuid-Sudan Syrie
Afghanistan Nigeria
Venezuela Venezuela
Centraal-Afrikaanse Republiek Afghanistan
Syrie Zuid-Sudan
Nigeria Burkina Faso
Ethiopie Somalia
Somalie Centraal-Afrikaanse Republiek

Bron: International Rescue Committee

Kijkende naar bovenstaande lijst zijn wij dankbaar dat wij in een heel aantal landen mensen in nood te hulp kunnen en mogen helpen ook al is het er niet altijd gemakkelijk. Klik op de landen om te zien wat ZOA hier doet.

Wil jij ons helpen met de hulp in deze landen die zo hard nodig is?

Ja, ik steun ZOA

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Crisis Jemen