Angenies: "Ik was op zoek naar een intellectuele uitdaging"

Angenies Baar werkt iedere maandag als vrijwilliger op het hoofdkantoor van ZOA in Apeldoorn. Daar vertaalt ze rapporten en documenten uit het Engels naar Nederlands. Zo ondersteunt ze het werk van ZOA op een concrete manier.

“Ik wilde me graag inzetten voor een goed doel, toen ik mijn baan verloor na een reorganisatie. Bij vrijwilligerswerk dacht ik vaak aan praktische taken, maar ik was ook op zoek naar een intellectuele uitdaging. Dit werk voldoet daar volledig aan!

Sinds ik als vertaler werk voel ik me meer betrokken bij de wereld. Ik merk dat dit werk mijn blik verruimt. In de rapporten die ik vertaal lees ik elke keer in welke nood mensen zijn. Het is mooi om te zien dat ZOA actief is op plekken in de wereld waar hulp het hardst nodig is.

Door het vertalen van inhoudelijke verslagen en rapporten zie ik dat het geld ook goed terecht komt. Ik ben op dit moment een stuk aan het vertalen over hulp aan Syrische vluchtelingen. Daarin maakt ZOA letterlijk het verschil tussen leven en dood. Dankzij de uitgedeelde dekens en voedselpakketten zijn deze mensen de winter doorgekomen. Dat maakt veel indruk om te lezen.”

ZOA0170C0A8201