Arco van Wessel van ZOA naar de Passie

Directeur Programma’s en medebestuurder, Arco van Wessel, gaat ZOA per 1 februari verlaten. Vanaf 1 maart wordt Arco directeur van de Evangelische middelbare school De Passie in Utrecht.

Meer dan zes jaar heeft Arco ZOA met veel inzet gediend. Daarbij is hij onder meer betrokken geweest van de groei van ZOA’s activiteiten in het Midden-Oosten. Ook heeft hij een actieve rol gespeeld binnen de Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse noodhulporganisaties. Binnen ZOA heeft Arco onder andere Vredesopbouw als thema op de kaart gezet.

Voor ZOA is het vertrek van Arco van Wessel een aderlating, zegt collega-directeur Chris Lukkien. “Sinds ik hier aantrad begin 2017 hebben we nauw samengewerkt. We vormen een tandem. Arco werkt ruim zes jaar bij ZOA en weet precies wat we doen en gedaan hebben in de zestien landen waar we werken.”

De Raad van Toezicht buigt zich op korte termijn over zijn opvolging. Zijn verantwoordelijkheden worden voorlopig waargenomen door algemeen directeur Chris Lukkien.