Biddag 2018: Vijf punten om mee te nemen in je gebed

Vandaag is het biddag voor gewas en arbeid. In Nederland hebben we gelukkig genoeg te eten, en (meestal) genoeg werk. Maar in talloze landen is dat wel anders. Daar heerst bijvoorbeeld hongersnood, of hebben mensen door conflicten en crises geen werk of geld. We zetten vijf gebedspunten voor je op een rijtje. Wil je deze meenemen in je gebed?

  1. Bid voor de mensen in Jemen en Oost-Afrika, waar vorig jaar hongersnood heerste. Bid dat in 2018 de gewassen weer in overvloed mogen groeien zodat ze genoeg te eten krijgen.
  2. Bid voor alle mensen die bijvoorbeeld in Ethiopië, Uganda of Jordanië in kampen zitten en niet mogen werken. Dat zij de hoop niet verliezen en toch genoeg te eten krijgen.
  3. Bid voor de ZOA-medewerkers die zich elke dag onder gevaarlijke omstandigheden inzetten voor de meest kwetsbaren. Bid voor hun veiligheid en een zegen over het werk.
  4. Bid voor de mensen die, tijdens hun vlucht, hun gezin of kinderen zijn kwijtgeraakt. Bid ook voor de 75.000 kinderen die alleen op de vlucht zijn, zonder ouders.
  5. Bid dat onze harten in 2018 telkens weer geraakt zullen worden door het leed van onze naasten. Dat we hen niet vergeten, maar als christenen barmhartigheid en naastenliefde blijven tonen aan de meest kwetsbaren van de wereld.
2017 10 2209 52 09 2

Biddende vrouw in Burundi, foto door jonneke.nl