Drie redenen waarom jouw deelname aan de kruidnoten verschil maakt

Onze kruidnoten zijn meer dan lekker! En dat is niet zonder reden. Met jouw aankoop steun je namelijk onze projecten. Zo draag je bij aan een nieuwe toekomst voor slachtoffers van natuur- en oorlogsgeweld.

Jouw bijdrage aan de kruidnotenactie maakt dan ook wereldwijd verschil! Een paar voorbeelden:

10 zakken kruidnoten
Een gevlucht gezin krijgt een week lang voedsel
Duizenden mensen uit Syrië zijn gevlucht voor de oorlog in hun land. Noodgedwongen hebben ze alles achter moeten laten. De meeste vluchtelingen verblijven nog altijd in buurlanden van het Midden-Oosten. Vaak in tochtige huizen of in een tent. Met de winter in aantocht willen we hen helpen om zich te weren tegen de vaak ijskoude temperaturen, waaronder met warme dekens.

20 zakken kruidnoten
Toegang tot schoon drinkwater voor een kind in Burundi
Gebrek aan schoon drinkwater, het is één van de grootste problemen in Burundi. De waterputten die er zijn werken vaak niet, waardoor mensen gedwongen zijn om water uit vervuilde bronnen te halen. ZOA zet zich daarom in voor schoon drinkwater. Bijvoorbeeld door bij scholen grote watertanks te plaatsen, om zo regenwater op te vangen. Op die manier krijgen kinderen toegang tot schoon drinkwater.

75 zakken kruidnoten
Een opleiding tot monteur voor een jongere uit Myanmar

Na jaren op de vlucht te zijn geweest kunnen veel ontheemden in Myanmar eindelijk terug naar huis. Daar blijkt opnieuw beginnen vaak lastiger dan gedacht. Vooral voor de jonge generatie, die vaak vrijwel niet naar school zijn geweest. Via ZOA krijgen zij de kans om een vakopleiding te volgen. Ook helpen we hen bij het starten van een bedrijfje, zodat ze in de toekomst zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien.