Bouwen aan onderwijs in Uganda

In Uganda is dit voor veel kinderen dagelijkse kost: les krijgen onder een boom. Door de burgeroorlog, die nog maar 10 jaar geleden afgelopen is, zijn veel scholen verwoest. Daarnaast zijn de kosten om een kind naar school te laten gaan hoog en kunnen veel ouders dat niet opbrengen. Daarom zijn er veel kinderen die niet naar school gaan, maar hun ouders helpen met het huishouden of het hoeden van dieren.

ZOA vindt het belangrijk dat kinderen naar school kunnen. Samen met Light for the World en Net Foundation bouwen we daarom aan onderwijs. Bijvoorbeeld door het bouwen van scholen. Maar ook door lokale kerkleiders te ondersteunen bij het promoten van onderwijs en sociale verandering door middel van theologie en prediking.

Dit project wordt uitgevoerd in twee gebieden in Uganda: Nwoya en Amudat. Het doel van dit project is 20.000 kinderen in de door oorlog getroffen gebieden naar school te laten gaan en ze op school te houden tot ze hun gehele opleiding hebben afgemaakt. Ook wordt er gewerkt aan de kwaliteit van het onderwijs en aan gelijke rechten voor gehandicapte kinderen. In de huidige omstandigheden hebben zij namelijk vaak niet de mogelijkheid om naar school te gaan.

Met jullie deelname aan One, Two, Tree leveren jullie dan ook een mooie bijdrage aan onderwijs voor kinderen in Uganda!