Carlijn: "Collecteren is echt leuk en niet veel moeite"

Al vijf jaar collecteert Carlijn van Veen in haar eigen straat in Amersfoort. “Zo leer je je eigen buren gelijk een beetje kennen.”

Collecteren zit bij Carlijn van Veen in het bloed; toen ze jong was, liep ze al regelmatig met een collectebus. Voor ZOA en voor andere organisaties. De stap om vijf jaar geleden ja te zeggen tegen de vraag of ze in Amersfoort wilde gaan collecteren, was dan ook niet groot. Elk jaar loopt de Amersfoortse sindsdien ‘een uurtje of twee’, meestal rond etenstijd. Kon ze weleens niet, omdat ze bijvoorbeeld hoogzwanger was, nam haar man het van Carlijn over.

“Collecteren is echt leuk en niet veel moeite,” aldus Carlijn. “Het eerste jaar dat ik voor ZOA liep, moest ik nog weleens uitleggen wie ik was en waar ZOA voor staat. Maar nu beginnen mensen me te herkennen. Leuk voor de buurtcontacten dus, dat collecteren.”

Waarom ze voor ZOA loopt en niet voor een andere organisatie? “Ik vind ZOA een mooie stichting, omdat ze zich inzet voor mensen in rampgebieden en vluchtelingen. Ik weet dat bij ZOA het geld goed terecht komt. Bovendien is het collecteren echt niet veel moeite. En je doet gelijk iets voor een goed doel!”

Carlijn uit Amersfoort

Loop jij ook een uurtje mee in je eigen woonplaats, tussen 26 en 31 maart? Meld je aan en ontvang gratis een leuke tas.
Meld je aan!