Cees: 'Ik kan mijn talenten en specialisatie inzetten'

Cees van Ooijen komt oorspronkelijk uit de ICT-wereld. Toen hij anderhalf jaar geleden stopte met werken, besloot hij zijn expertise vrijwillig voor ZOA in te zetten.

“Met veel enthousiasme werk ik twee dagen per week op het hoofdkantoor van ZOA in Apeldoorn. Ik ondersteun de organisatie heel praktisch met mijn talenten, kennis en ervaring. Wereldwijd zijn er meer dan zeshonderd computers bij ZOA. Dat is een mooie uitdaging voor een ICT’er! Op dit moment ben ik bezig met het verbeteren van de cyber security. Daarnaast help ik met het structureren van digitale archieven.

Wereldwijd zijn er meer dan zeshonderd computers bij ZOA. Dat is een mooie uitdaging voor een ICT’er!

Het is heel inspirerend om de verhalen van collega’s te horen die op reis zijn geweest. Ik heb groot ontzag voor hen, omdat ze in hele gevaarlijke omstandigheden hun werk doen. Dan komen de verhalen waarover je in het nieuws hoort heel dichtbij.

Als christen voel ik mij geroepen om de allerzwaksten in de samenleving te helpen. Ik steun ZOA dan ook al meer dan dertig jaar als donateur. Vluchtelingen en slachtoffers van oorlogen en natuurrampen hebben hulp vaak het hardst nodig. ZOA zet zich juist voor deze mensen keihard in, wat hun achtergrond ook is. Daar sta ik volledig achter!”