Christelijk noodhulpcluster intensiveert hulp en acties voor hongersnood

 De leden van het Christelijk Noodhulpcluster: Dorcas, Red een Kind, Tear, ZOA en Woord en Daad voeren de hulp op, nu de hongersnood in verschillende landen steeds ernstiger vormen aanneemt. De Verenigde Naties spreken al van de ernstigste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Komende dagen wordt daarom extra aandacht gevraagd.

Droogte en geweld zijn de oorzaken voor de grootste hongersnood sinds jaren. Elke dag sterven er mensen van de honger, vooral kinderen, ouderen en zieken in Zuid-Soedan, Nigeria, Kenia, Ethiopië, Jemen, Somaliland en omringende landen. Als er niets gebeurt, sterven er volgens de VN 20 miljoen mensen de hongerdood.

Actiedag op 29 maart

Via collectes in kerken, advertenties en acties via social media wordt extra aandacht en steun gevraagd voor deze humanitaire ramp. Woensdag 29 maart is aangewezen als een speciale actiedag. Verschillende media (zoals Groot Nieuws Radio, Family7, de Reformatorische Omroep en het Nederlands Dagblad) zullen op deze dag extra aandacht aan de hongersnood besteden,

Inmiddels is ruim 870.000 euro ontvangen door het Christelijk Noodhulpcluster. De hulp is  gestart; in Zuid-Soedan, Kenia, Ethiopië, Jemen , Nigeria en Somaliland ontvangen de hardst getroffen mensen voedsel, water en medische zorg. Ook wordt extra veevoer verstrekt, zodat het vee in leven blijft.

Het Christelijk Noodhulpcluster bestaat uit Dorcas, Tear, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA. Helpt u ons helpen? Doneer hier.