Collecteer nu online!

ZOA heeft iets nieuws: online collecteren. Naast de duizenden mensen die de laatste week van maart de straat op gaan kun je nu ook zittend op de bank collecteren. Lees hier meer en start ook een online collectebus! 

He, vertel eens. Wat is online collecteren?

Een collectebus op internet! Naast de 14.000 mensen die langs de deuren gaan met de ‘ouderwetse collectebus’ is het ook mogelijk om rond deze periode heel persoonlijk een bus aan te maken via https://digicollect.zoa.nl en je netwerk aan de spreken. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken.

Waarom is online collecteren leuk?

Het is een laagdrempelige manier om toch bij te dragen aan het bijzondere werk dat ZOA doet en je netwerk te laten zien dat je dit een warm hart toedraagt. En waar je bij een ‘echte collectebus’ pas aan het eind ziet wat de opbrengst is, zie je nu de teller steeds wat meer oplopen, dat is ook leuk uiteraard.

Waarom begint ZOA met online collecteren?

Omdat we zien dat mensen graag doelen steunen waar hun netwerk positief en enthousiast over is. Het een prachtige aanvulling op de jaarlijkse huis-aan-huis-collecte van ZOA. We willen graag meegaan in de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn.

Wie help ik eigenlijk met de collecte?

In het kort: met jouw bijdrage help je mensen die leven in zeer kwetsbare gebieden en door heftige gebeurtenissen als oorlogen en natuurrampen zwaar zijn getroffen en hulp nodig hebben. ZOA helpt op de plekken waar de nood echt hoog is. Denk aan landen zoals Syrië, Afghanistan en Jemen, maar ook landen waar je misschien wat minder over hoort zoals Nigeria of Ethiopië. Met de inhoud van jouw collectebus kan ZOA snel ter plaatse zijn als er een ramp gebeurt, zoals de aardbevingen en tsunami op Sulawesi en Lombok afgelopen jaar.

Dus wat moet ik nu doen als ik ook een online collectebus wil starten? En… hoe krijg ik er dan geld in?

Ga naar https://digicollect.zoa.nl en klik op ‘Start je eigen collectebus’. Je kunt deze aanmaken met je Facebook-account, maar ook met je emailadres. Geef aan waarom jij je graag op deze manier inzet voor het werk van ZOA en upload een leuke profielfoto zodat de mensen ook zien dat hij van jou is. Vervolgens benader je jouw netwerk via Facebook, Email, Twitter of Whatsapp, maar ook bijvoorbeeld een zakelijk netwerk als LinkedIn werkt goed. Al jouw relaties zorgen er vervolgens dus voor dat jouw bus gevuld wordt en dat ze zo samen met jou bijdragen aan Hulp, Hoop en Herstel voor mensen die het zo hard nodig hebben!

Start jouw online collectebus

Schermafbeelding 2019 03 12 om 104139