Hoe maak ik een online collectebus?

De wereld op z'n kop door corona

We zijn er samen

De huis-aan-huis collecte wordt ook dit jaar een digitale collecte. Want al kiezen we ervoor collectanten niet langs de deuren te laten gaan, we kunnen wel wat betekenen voor mensen die slachtoffer zijn geworden van oorlog of natuurgeweld. Doe mee en maak ook een digitale collectebus aan! 

Lees hieronder meer of maak direct een online collectebus aan: https://digicollect.zoa.nl. 

Wat is online collecteren?
Een collectebus op internet! Collecteren vanuit je huis, zittend op de bank. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken en noodzakelijk is het zeker in een tijd als deze.

Hoe start ik een collectebus en hoe krijg ik er geld in?
Ga naar https://digicollect.zoa.nl en klik op ‘Start je eigen collectebus’. Voor een uitgebreide uitleg kan je de filmpjes onderaan deze pagina bekijken. Je kunt een collectebus aanmaken met je Facebook-account (filmpje 1), maar ook met je emailadres (filmpje 2). Geef aan waarom jij je graag op deze manier inzet voor het werk van ZOA en upload een leuke profielfoto als je dit wilt zodat de mensen ook zien dat hij van jou is. Vervolgens benader je jouw netwerk via Facebook, Email, Twitter of Whatsapp, maar ook bijvoorbeeld een zakelijk netwerk als LinkedIn werkt goed. Al jouw relaties zorgen er vervolgens dus voor dat jouw bus gevuld wordt en dat ze zo samen met jou en ZOA iets kunnen doen voor mensen die het zo hard nodig hebben.

Start jouw online collectebus

Schermafbeelding 2020 03 10 om 141607

Wie help ik eigenlijk met de collecte?
In het kort: met jouw bijdrage help je mensen die leven in zeer kwetsbare gebieden en door heftige gebeurtenissen als oorlogen en natuurrampen zwaar zijn getroffen en hulp nodig hebben. ZOA is er op de plekken waar de nood echt hoog is. Denk aan landen zoals Syrië, Afghanistan en Jemen, maar ook landen waar je misschien wat minder over hoort zoals Nigeria of Ethiopië.

Instructievideo aanmaken digitale collectebus met Facebook

Instructiefilm aanmaken digitale collectebus met een emailadres