De Vergeten Lijst met Joël Voordewind

”Vergeten van de ander in nood is menselijk. Vooral als een schrijnende situatie al heel lang duurt, uitzichtloos lijkt en het ver weg is, hebben we moeite om de aandacht vast te houden”, benoemt Joël Voordewind, voormalig Tweede-Kamerlid voor de ChristenUnie.

Voordewind vervolgt: “We zijn druk met ons eigen leven en onze nieuwsconsumptie volgt de waan van de dag terwijl het diepste lijden vaak in het verborgene plaatsvindt. Daarom onderstreep ik het initiatief van noodhulporganisatie ZOA om vijf vergeten landen in crisis onder de aandacht te brengen: Congo, Burundi, Colombia, Zuid-Sudan en Myanmar.”

In de videoreeks hieronder legt Voordewind meer uit over de vergeten rampen in de vijf landen van de Vergeten Lijst.

De Vergeten Lijst 2021 - Deel 1

De Vergeten Lijst 2021 - Deel 2

De situatie in de vijf landen van de Vergeten Lijst, Congo, Burundi, Colombia, Zuid-Sudan en Myanmar is schrijnend. Samen kunnen we de door rampen getroffen inwoners helpen. Doe jij mee?

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

De Vergeten Lijst 2021 - Deel 3

De Vergeten Lijst 2021 - Deel 4

De Vergeten Lijst 2021 - Deel 5

In Congo, Burundi, Colombia, Zuid-Sudan en Myanmar is dringend behoefte aan eerste levensbehoeften. Met jouw gift kan ZOA helpen met schoon drinkwater, voedsel en een veilige plek om te slapen. Help jij ook mee?

Ja, ik help mee!

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Met een gift van €32 euro geef je bijvoorbeeld een gezin een voedselpakket voor een maand.