De wereld snakt naar adem!

Geen lucht meer. Mensen zijn uitgeput, wanhopig. Door het coronavirus. We zien het wereldwijd, op dit moment vreselijk schrijnend in India en Nepal. De gevolgen zijn mensonterend. De wereld snakt naar adem! Daarom start het Christelijk Noodhulpcluster – waaronder ZOA – vandaag een campagne. 

Het Christelijk Noodhulpcluster (ZOA, Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad) start de campagne om extra noodhulp te bieden in landen die ernstig lijden onder de coronapandemie. We roepen op om er te zijn, voor de kwetsbaarste mensen wereldwijd.

Met name in India en Nepal is de situatie de afgelopen tijd enorm verslechterd. Met zeer veel besmettingen, een grote druk op de gezondheidszorg en een tekort aan alles: van ziekenhuisbedden tot zelfs een plek in de crematoria. De situatie is mensonterend. Mensen zijn wanhopig.

Help ons!
Waar het in Nederland en andere westerse landen nu langzamerhand de goede kant op lijkt te gaan, vraagt het Christelijk Noodhulpcluster aandacht voor landen waar het juist steeds erger wordt. “Onze collega’s in India smeken ons om extra hulp”, vertelt Anki van Bruggen, woordvoerder namens het Christelijk Noodhulpcluster. “Vrijwel iedereen verliest daar dierbaren doordat er te weinig medische hulp is. Hele gezinnen zitten zonder eten in lockdown en worden steeds kwetsbaarder. Ze vragen ons: blijf alsjeblieft bidden voor India en help ons!”

Wat we doen
De hulporganisaties zijn er voor de meest kwetsbaren in India en andere landen, waar zij werken met:

  • Voorlichting over hoe je jezelf tegen corona beschermt
  • Bescherming door schoon water, mondkapjes en quarantainecentra
  • Directe hulp zoals eten, medische en psychosociale hulp en zuurstoftanks


De wereld snakt naar adem! Geef jij lucht?

Ja, ik help mee!

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.