Duizenden gezinnen kregen warmte in Irak

In januari vroegen we om hulp  voor de koude winters in Irak en Afghanistan. Hartelijk bedankt als je hieraan hebt bijgedragen! Duizenden gezinnen in deze landen kregen warmte dankzij jou.

Voor kamperen zijn veel Nederlanders in de zomer wel te porren. Maar kamperen terwijl de sneeuw voor je tent ophoopt en de temperaturen rond het vriespunt liggen? Daar moeten we niet aan denken.

In Irak hadden veel mensen weinig keus. De duizenden vluchtelingen die afgelopen najaar noodgedwongen vluchtten uit Syrië bijvoorbeeld. Sommigen hadden nog wat tijd om wat spullen in te pakken, maar voor de meesten was er geen tijd om iets mee te grijpen voor ze op de vlucht sloegen naar Irak. Warme kleren en zeker kachels of winddichte zeilen staan dan niet op de prioriteitenlijst.

Deze mensen zaten deze winter in een tent in Irak. Zonder warme kleding of spullen om warm te blijven is dit echt afzien. Zeker kleine kinderen en baby’s liepen grote gezondheidsrisico’s door het gebrek aan warmte. Gelukkig zijn er veel mensen in Nederland die maar al te graag wat warmte geven. Heb jij ook gesteund voor de winteractie? Dan zijn duizenden mensen nu warm dankzij jou!

Meer dan 2,000 gezinnen in Irak kregen dankzij jou kachels en genoeg brandstof om deze drie maanden aan te laten staan. Genoeg om de winter door te komen. Ook deelden we winddichte doeken uit voor mensen die in een lekke tent of verwoest huis wonen, zodat de wind niet door de gaten kiert. Met jouw steun zijn letterlijk levens gered. Dankjewel!