Faadumo: 'Ik ben dankbaar voor het water!'

Faadumo Nuur is 62 jaar. Haar hele leven woonde ze in het dorpje Kaam Rooble in de Somalische regio van Ethiopië. In januari realiseerde ze zich dat ze haar geboortegrond moest verlaten. Er was geen water meer, geen eten voor de dieren, geen reden om nog te blijven.

De droogte beroofde haar gezin van hun inkomen: ‘Anderhalf jaar geleden hadden we honderden schapen en geiten. Er zijn er nog geen tien in leven gebleven.’ De familie Nuur voegde zich bij de andere gezinnen op zoek naar hulp. Samen besloten ze de grens over te steken richting Somaliland: ‘We dachten dat de kans op hulp daar groter was.’ Na een zware voettocht van vijftien dagen kwam ze aan in het kamp Balimataan. Daar wonen ze nu in een klein tijdelijk onderkomen. Het gezin dat eens een bloeiend bedrijf had, is nu volledig afhankelijk van hulp. Dat is een bittere pil. Faadumo is dankbaar voor de steun die ze ontvangen: ‘We hebben twee jerrycans gekregen en een waterfilter. En we krijgen voldoende water. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ben blij dat we hierheen zijn gekomen.’

Faadumo en haar gezin krijgen water via World Relief Germany, een partner van ZOA. Heeft u nog niet gedoneerd en wilt u ook een bijdrage geven aan hulp voor slachtoffers van de hongersnood? Klik hier en help mee met een gift.